9 srpna, 2016
Máte rádi klasický český předkrm šunkovou rolku s křenem? Tady máte modernější a velmi jednoduchou verzi tohoto pokrmu od našeho šéfkuchaře Pavla Provázka.
Na 5 porcí budete potřebovat:
- 500 g měkkého tvarohu
- 100 g kysané smetany
- 50 g šlehačky
- 400 g pražské šunky
- 1 g bílého pepře
- 2 g mořské soli
- 100 g křenu
- 8 g plátkové želatiny
Nejprve si namočíme do studené vody želatinu a necháme nabobtnat. Na dno formy vyskládáme přes sebe plátky šunky. V ohřáté šlehačce rozpustíme želatinu
a smícháme s tvarohem, kysanou smetanou a křenem. Přidáme sůl a pepř a navrstvíme na šunku. A na směs opět naklademe plátky pražské šunky. Dáme vychladit. Podáváme s pudrem z červené řepy, lichořeřišnicí a kváskovým chlebem.