30 června, 2016
Je tady sezóna bezinek a jahod a tak náš šéfkuchař Pavel Provázek upravil recept panna cotty do nového menu.
Bezinkový sirup
- 30 bezových květů
- 4 citróny
- 1 kg krupicového cukru
Nejprve si musíme připravit bezinkový sirup. Do 2 litrů vychladlé převařené vody dáme oprané bezinkové květy. Přidáme omyté a na kolečka nakrájené citróny. A necháme 24 hodin macerovat. Přecedíme přes jemný cedník a přidáme cukr. Krátce prohřejeme, aby se cukr rozpustil.
Panna cotta
- 0,4 l smetany ke šlehání
- 0,1 l bezinkového sirupu
- 20 g cukru krupice
- 7 g plátkové želatiny
Namočíme želatinu do studené vody. Krátce provaříme smetanu se sirupem a cukrem. Pak přidáme vyždímanou želatinu a promícháme. Nalijeme do skleniček a necháme vychladnout.
Jahodové coulis
- 300 g jahod
- 50 g cukru krupice
Rozmixujeme jahody s troškou vody a cukru a krátce převaříme. Pak nalijeme na vychladlou panna cottu.
Kokosky
- 300 g strouhaného kokosu
- 8 bílků
- 250 g moučkového cukru
Ušleháme sníh z bílků. Ve vodní lázni mícháme sníh a přidáváme cukr až hmota ztuhne. Nakonec vmícháme kokos. Lžící porcujeme na pečící papír. Pečeme asi 15 minut při 140 °C.