Bezinková panna cotta s jahodami a kokoskou

Je tady sezóna bezinek a jahod a tak náš šéfkuchař Pavel Provázek upravil recept panna cotty do nového menu.

Bezinkový sirup

  • 30 bezových květů
  • 4 citróny
  • 1 kg krupicového cukru

Nejprve si musíme připravit bezinkový sirup. Do 2 litrů vychladlé převařené vody dáme oprané bezinkové květy. Přidáme omyté a na kolečka nakrájené citróny. A necháme 24 hodin macerovat. Přecedíme přes jemný cedník a přidáme cukr. Krátce prohřejeme, aby se cukr rozpustil.

Panna cotta

  • 0,4 l smetany ke šlehání
  • 0,1 l bezinkového sirupu
  • 20 g cukru krupice
  • 7 g plátkové želatiny

Namočíme želatinu do studené vody. Krátce provaříme smetanu se sirupem a cukrem. Pak přidáme vyždímanou želatinu a promícháme. Nalijeme do skleniček a necháme vychladnout.

Jahodové coulis

  • 300 g jahod
  • 50 g cukru krupice

Rozmixujeme jahody s troškou vody a cukru a krátce převaříme. Pak nalijeme na vychladlou panna cottu.

Kokosky

  • 300 g strouhaného kokosu
  • 8 bílků
  • 250 g moučkového cukru

Ušleháme sníh z bílků. Ve vodní lázni mícháme sníh a přidáváme cukr až hmota ztuhne. Nakonec vmícháme kokos. Lžící porcujeme na pečící papír. Pečeme asi 15 minut při 140 °C.

tvorba webu -aw-