Recepty

Treska, dýně, citrón, dashi, rakytník

Tuto kombinaci jsme vymysleli spolu s mými kolegy Kamilem a Magdou při tvorbě podzimního menu a myslím, že se nám povedla. Ve zkratce se o ní s vámi podělíme. Dýňové pyré: Omytou dýni Hokaido...

Tartar z červené řepy

Posilte si imunitu receptem Pavla Provázka. Červenou řepu uvaříme ve slané vodě na zkus. Vychladlou a oloupanou nastrouháme nebo nakrájíme na malinké kostičky. Smícháme s jemně nakrájenou cibulí, cornichon okurkami, worchestrovou omáčkou...

Šnek, sardel, kachní foie gras

Recept Pavla Provázka na 1. chod prvorepublikového menu z naší poslední zážitkové večeře Pop up menu #5. Šnečí paštika Doporučuji koupit předvařené šneky, jejich příprava je dost složitá a zdlouhavá. Předvařené šneky...

Holub, pyré z medvědího česneku, jedlé kaštany

Jeden z chodů nedávného degustačního menu Pavla Provázka. Odřízneme prsa tak, aby na spodní části zůstala spojená. Stehna oddělíme a vykostíme horní kost. Z holubích jater a toustového chleba, trochu soli, bylinek...

Sušená treska, Edamame lusky s kapustou a krutony

Tento recept jsem ochutnal v Portugalsku a trochu jsem ho upravil. Zásadní změna jsou Edamame lusky. Čerstvé filety z tresky prosolíte a necháte v lednici minimálně 24 hodin. Po té ji máčíte...

Povidlová zmrzlina

Máme velmi teplé léto, tak si pojďme udělat zmrzlinu. Všechny níže uvedené suroviny prohřejeme v hrnci na 65 stupňů. Žloutek můžeme vynechat a tím pádem nemusíme hlídat přesně teplotu. Po té zamrazíme...

Vepřová panenka, mrkvové pyré, pudr z červené řepy

Recept na jeden z nejoblíbenějších chodů z roku 2015. Vepřovou panenku odblaníme, utáhneme do fresh folie nebo pytle do vakua a vaříme hodinu při 58 °C. Nakrájenou mrkev udusíme do měkka se...

Kachna, čočka beluga, fermentovaná ředkvička

Tento recept z farmářských kachen byl dlouhou dobu součástí našeho menu. Jednoduše proto, že to byla skvělá kombinace. Pavel Provázek dobře ví, že ke kachně ladí luštěnina a k luštěnině kvašená ředkvička....

Pražská šunka, křen, tvaroh

Máte rádi klasický český předkrm šunkovou rolku s křenem? Tady máte modernější a velmi jednoduchou verzi tohoto pokrmu od našeho šéfkuchaře Pavla Provázka. Na 5 porcí budete potřebovat: 500 g měkkého tvarohu...

Bezinková panna cotta s jahodami a kokoskou

Je tady sezóna bezinek a jahod a tak náš šéfkuchař Pavel Provázek upravil recept panna cotty do nového menu. Bezinkový sirup 30 bezových květů 4 citróny 1 kg krupicového cukru Nejprve si...

Recept Pavla Provázka na terinku z uzeného pstruha

Vybrali jsme pro Vás další snadný recept našeho šéfkuchaře. Dodavatel KV Ryby nám vozí pstruhy uzené na bukovém dřevě. Vyzkoušejte náš recept na terinku. Budeme potřebovat: maso 5 uzených pstruhů 0,5 l...

Sorbet ze smrkových výhonků

Máme pro vás další velmi jednoduchý recept našeho šéfkuchaře Pavla Provázka. V květnu a červnu se sbírají výhonky ze smrku. Do velké sklenice dejte asi 3 cm vrstvu výhonků ze smrku a...

Recept Pavla Provázka na chřestové ragú s fermentovanou ředkvičkou

Než skončí chřestová sezóna, prozradíme Vám jednoduché a rychlé jídlo z jarních surovin. Může se podávat samostatně, ale je vhodné i jako příloha k rybám či drůbežím masům. 4 porce: 500 g zelený chřest...

Recept šéfkuchaře Pavla Provázka na jesetera z karlovarských sádek KV Ryby

Tentokrát jsme vybrali recept z aktuálního menu restaurace Tusculum. Filet z jesetera, polenta, zeleninové ragú, bazalková majonéza. Recept na 4 porce: 600 g filetu z jesetera 200 g polenty 500 ml mléka 100 g...

Recept Pavla Provázka na pstruha z karlovarských sádek KV Ryby

Jedno ze tří témat posledního ročníku Grand Restaurant Festivalu bylo "objevujme nové chutě". Šéfkuchař restaurace Tusculum spojil českého pstruha a houby s asijskými ingrediencemi kafírových listů, citrónové trávy a kokosového mléka. Filet ze...

tvorba webu -aw-