4 srpna, 2015
Restaurace Tusculum v Karlových Varech se nachází v centru historické části města, jen pár kroků od Mlýnské kolonády a léčebných pramenů. Dům zvaný „Tusculum“, v němž restaurace sídlí, byl postaven už v roce 1865 a majitelé se rozhodli název uchovat i pro restauraci. Původně byl podnik vůbec první čajovnou v Karlových Varech. Po patnácti letech pak byly interiéry přebudovány na současnou podobu restaurace. Majitelé restauarace zároveň provozují biofarmu v Mírové, z níž restaurace Tusculum využívá mnohé suroviny k přípravě jídel, čímž je zaručena jejich prvotřídní kvalita a čerstvost. Z farmy pochází například zelenina či hovězí a telecí maso. Další potraviny, jakými jsou sýry, drůběží maso, ryby i mošty, pak místní šéfkuchař Pavel Provázek pořizuje od lokálních farmářů. Takto pečlivě vybírané suroviny se samozřejmě podepíší na kvalitě kuchyně, která je opravdu výjimečná. Menu nabízí skvělé pochoutky a zajímavé variace tradičních i netradičních chutí. Mohu-li vám něco doporučit, pak je to kachna s černou čočkou Beluga a fermentovanými ředkvičkami – neotřelá kombinace chutí se spojuje do skvělého celku a vytváří úžasný gastronomický zážitek. Tusculum nabízí kromě skutečně vytříbené kuchyně také příjemné rodinné prostředí a milou a přátelskou obsluhu, zkrátka vše zcela v souladu s klidnou atmosférou centra lázeňského města, a tak byste jej po procházce malebnou karlovarskou kolonádou určitě neměli minout!