
Sie schrieben über uns
NÁŠ KONCEPT
Konceptem naší restaurace je zážitková gastronomie v neformální atmosféře. Máme vlastní Farmu. Vaříme ze sezónních, lokálních a farmářských surovin.
Snažíme se, aby Vám návštěva restaurace Tusculum utkvěla v paměti jako neobyčejný zážitek. Chceme razit cestu a udávat směr. Pracujeme na detailech a máme exceletní servis. Nemáme velké porce, ale jsou z těch nejkvalitnějších surovin. Jsme autentičtí a kreativní. Hledáme rovnováhu mezi inovací a tradicí. Již staří Římané nazývali Tusculum místem klidu a pohody, teď pro Vás chce tuto pohodu vytvořit náš tým s šéfkuchařem Pavlem Provázkem.
NAPSALI O NÁS
KUDY Z NUDY ⎜ LUKÁŠ HEJLÍK
Již staří Římané nazývali Tusculum místem klidu a pohody a přesně o tohle se snaží v Karlových Varech tým s šéfkuchařem Pavlem Provázkem v restaurantu Tusculum. Podnik si zakládá na skvělém servisu a originálních jídlech.
Pavel řečený Špagy na svých talířích skvěle drží rovnováhu mezi tradicí a inovací. Snaží se vařit z nejlepších surovin, aby ne, když majitelům restaurantu patří i farma Agropol, která pěstuje bio zeleninu a chová skot. Však zkuste degustační menu, mění ho tady
každou chvíli a je to vždycky dokonalý průřez celou kartou. Není problém se individuálně domluvit i na vegetariánské verzi. …
MÉDIÁŘ
Restaurace Tusculum nabízí v Karlových Varech zážitek z jídla z vlastní farmy.
„Dostal jsem úkol udělat z restaurace Tusculum jeden z nejlepších podniků v Karlových Varech. Po šesti letech si myslím, že se to povedlo,“ říká šéfkuchař Pavel Provázek. …
VÍNO & STYL
Šmrncovní jídlo a zázemí vlastní farmy.
Rodinná restaurace jen pár minut cesty nad Sadovou kolonádou je součástí stejnojmenného penzionu a podnik původně čajovna, má více než dvacetiletou tradici. Dnes nabízí velmi příjemné posezení ve stylovém prostředí, které ve vás, spolu s milou a velmi ochotnou obsluhou, navodí pocit pohody a klidu. A to jsme si zatím ještě neobjednali jídlo. S ním teprve přichází potěšení. O dobře nastaveném a zasvěceně koncipovaném vinném lístku ani nemluvě. …
VARY GUIDE
Toto je zážitková restaurace Tusculum s vlastní farmou.
Šéfkuchař Pavel Provázek se netají tím, že se inspiruje u těch nejlepších z nejlepších. Prošel si stážEMI vaření například u Jana Punčocháře (Grand Cru, Praha), trojnasobného vítěze ankety Zlatý kuchař ,nebo vyhlášeného šéfkuchaře Přemka Forejta (Entrée, Olomouc), známých z televizní kuchařské show MasterChef. …
FORBES
Vyhledávaný restaurant s šéfkuchařem Pavlem Provázkem a vlastní biofarmou je ideálním místem pro romantickou večeři i příjemný víkendový oběd.
Vína z jižní Moravy i ze zahraničí, pravé italské espresso, čaje z celého světa, kvalitní pokrmy z masa z volného chovu od místních farmářů. Vše výhradně domácí výroby. Na své si zde přijdou díky svěží sezonní zelenině i vegani. …
PRÁVO ⎜ STYL PRO ŽENY
ABYCHOM MOHLI ŽÍT FILMEM, MUSÍME K TOMU I JÍST. A TO MŮŽE BÝT TAKÉ ZÁŽITEK.
TŘEBA V KARLOVARSKÉ RESTAURACI TUSCULUM VEDENÉ ŠÉFKUCHAŘEM PAVLEM PROVÁZKEM. VE SVÝCH NÁPADITÝCH RECEPTECH POUŽÍVÁ VÝHRADNĚ MASO Z OKOLNÍCH FAREM A ZELENINU, BYLINKY Z VLASTNÍCH ZDROJŮ, KTERÉ SPOJUJE V NEOBVYKLýCH KOMBINACÍCH. RESTAURACE TUSCULUM S VLASTNÍ EKOFARMOU ZKOUŠÍ PESTRÉ KOMBINACE INGREDIENCÍ VČETNĚ VEGÁNSKÉHO ČI BEZLEPOVÉHO PROVEDENÍ.
ŠÉFKUCHAŘ PAVEL PROVÁZEK SE NEBOJÍ EXPERIMENTOVAT, PROTO V TUSCULU NEČEKEJTE TRADIČNÍ POKRMY, ALE NEOBVYKLÉ KOMBINACE CHUTÍ. PRO ŠÉFKUCHAŘE JE DŮLEŽITÁ VÝROBA VLASTNÍCH PRODUKTŮ POUŽÍVANÝCH V KUCHYNI. TO PAVEL PROVÁZEK DĚLÁ SE SVÝM TÝMEM. MARMELÁDY, OLEJÍČKY NEBO TŘEBA PAMPELIŠKOVÝ ČI SMRKOVÝ MED JSOU PRO NĚJ SAMOZŘEJMOSTÍ. “SEZÓNNĚ SBÍRÁME DIVOKÉ BYLINY A PLODY JAKO JE RAKYTNÍK, MEDVĚDÍ ČESNEK, SMRKOVÉ VÝHONKY,ŠÍPEK I HOUBY. OSTATNÍ SUROVINY, HLAVNĚ ZELENINU,A BYLINKY SI na FARMĚ v nedaléké obci POČERNy. RESTAURACE TAKÉ POŘÁDÁ TÉMATICKÉ VEČERY…
Průvodce zdravým životním stylem
[:en]
Průvodce zdravým životním stylem
[:ru]
Průvodce zdravým životním stylem
[:de]
Průvodce zdravým životním stylem